B
loading...
Så hyggelig at du har tatt turen inn hit

Hei!

Velkommen inn i min bryllupsverden

Bilder er minner fryst for evig i tid. Glede, gjensyn, overaskelse, intimitet, latter. Bryllupsdagen er en fullpakket og følelsesladet dag! Jeg tar både digitale og analoge bilder, og her finner du info, gallerier og priser
Lang erfaring og bakgrunn fra kunstfotografi

Litt om hvordan jeg jobber

bryllupsfotografering fra botanisk hage i oslo

En analog og digital bryllupsfotograf i Oslo

Selv om jeg hovedsakelig jobber som bryllupsfotograf i Oslo tar jeg gjerne oppdrag rundt i landet. Jeg har en bachelor i kunstfotografi, og finner inspirasjon i skog, enger og film. 

20 år bak kamera 

Å gifte seg er en spesiell anledning, og fortsatt kan tårer trille bak kameraet under vielsen. Det er meningsfullt å være med på et så stor dag!

vinterbryllup_14

Digitale og analoge bryllupsbilder med sjel

I tillegg til å ta digitale bilder tar jeg også analoge –  på ulike spennende filmer og formater som du kan velge i.

… Med fokus på nærhet og romantikk 

Ja romantikk, ja! Det er jo den og dere som er i fokus. Portrettfotografering av brudeparet er det jeg spesialiserer meg mest på. På en heseblesende dag kan portrett delen være et fint og litt roligere avbrekk. 

Med dere to

 Uten blits, med naturlig  lys. Spontant og nært. På film og digitalt. Dere to.

Ønsker du noe mere/annet? Send meg gjerne en mail og hør!

Mine priser

Ingen vannmerker

Bildene som de er

Analoge bilder inkludert

Hver pakke inneholder digitale og analoge bilder

Lavere Rådhus priser

Kortere Rådhus vielser til lavere priser

Bryllupsgallerier

Et utvalg bryllup.

Tord og Fay

Camilla og Espen

Martina og Øyvind

Susanne og Erik

Paolo og Sukayna

Litt om meg

Hvem er jeg?

Jeg heter Birte (men blir ofte kalt Bee) og er en 39 år gammel portrett- og bryllupsfotograf i Oslo. 

Mine lidenskaper

Ting som gjør meg glad er Polaroidfilm, lavalamper, katter, Seinfeld, vintage klær ( så mye at jeg lagde en oversikt over brudemoten) og blåtimen!

Sammarbeidspartner

Av og til samarbeider jeg med min venn og kollega, dyktige Hans Dalane Hval. Han er rå på reportage bilder, og sammen utgjør vi en duo som utfyller hverandre for lengre jobber! Sjekk gjerne ut siden hans https://hvalbryllup.no

Analog spesialisering

Har du et instant og litt alternativt hjerte, ta gjerne en kikk her Polaroid

bilde av en bryllupsfotograf i Oslo som holder et kamera

Mine topp 5 steder i Oslo for bryllupsfotografering

Botanisk hage

Det er ikke uvanlig å se en fotograf og et nygift par på vandring i Botanisk hage på Tøyen. Som da jeg og brudeparet Irina og Mikkel gikk rundt der en dag i juni

 

Her finnes det et mangfold av ulike fargerike bakgrunner, trær og eksotiske planter som passer til bryllupsfotografering.

 

Du har også innendørs muligheter med tropiske palmer og kaktuser. Den botaniske hagen er et flott sted – uansett årstid! Bare husk at du må be din bryllupsfotograf søke i forkant.

bryllupsfotografi fra botanisk hage av nygift par

Maridalen

De fleste bryllupsfotografer i Oslo kjenner Maridalen. Det er en perle for fotografering. Skal du ha et by bryllup, men ønsker landlige bilder, trenger du ikke dra langt. I Maridalen føles det som Oslo er mange timer unna.

 

Her finnes historiske ruiner, røde gårder, vakker skog, en gammel kirke, enger og store, sjelfulle trær!

 

Det er et vakkert sted, både på dagtid, i solnedgang og i den blå timen.

bryllupsbilde fra Maridalen der brud og brudgom står på en kirkeruin

Operaen

Operaen i  Bjørvika er et annet spektakulert sted midt i smørøyet! Bygget minner meg både om en isbre og en pyramide. Taket er stort, luftig, hvitt og blått med mange ikoniske bybakgrunnsmotiver: mot Munch, Deichman eller mot Oslofjorden.

 

Er du der litt senere på dagen, kan du se solen reflekteres i vannet – eller lyse paret opp bakfra eller ovenfra.

 

Også inne i Operaen er det fint. Her må du også be din bryllupsfotograf søke først, og det lurt å sjekke programmet den dagen. Prøv å unngå pausen i en forestilling.

bryllupsfotograf i oslo fanger forelsket par

Akershus festning

WOW! Det var det jeg tenkte da jeg fotograferte her for første gang. Lyset, stedet og utsikten var så vakker like før solen gikk ned.

 

Siden festningen ligger høyt oppe, kan en skape en blå og enkel himmel som bakgrunn. Det gir en dramatisk og filmatisk følelse at det bare er de to, brudeparet, i hele verden!

 

I tillegg ser du ned på byen, fjorden og Rådhuset (der du kanskje akkurat ble viet).

bryllupsbilde fra Akershus par foran en blå himmel og nakne trær

Rådhuset

Dette er mitt favorittsted for bryllupsfotografering innendørs. Det som er så flott med Rådhuset, er at det ikke spiller noen rolle hva slags (u)vær som herjer utenfor.

 

 

Rådhuset har nydelige store, kongelige saler, med malerier og overdådige tapeter.

 

Det eneste problemet er at det i helgene er vielser litt på løpende bånd. Og en må være forberedt på å posere foran turister. Men nesten enhver bryllupsfotograf i Oslo har etter hvert knipset mange bryllup der, og de er derfor raske og kjenner stedet godt.

bryllupsfotograf i oslo tar bilde av par som holder hender

Litt info bryllupsfotografering

Noen spørsmål og svar

Hva betaler jeg egentlig for når jeg bestiller bryllupsfotograf?

Kostnader knyttet opp til bryllup kan variere en del, også mellom ulike fotografer. Det finnes mange ulike fotografer å velge mellom, derfor er det viktig å finne en som passer til deres behov. For det første dere skal betale for erfaring. For det andre betaler dere også for “state of the art” tipp topp fotografisk utsyr, samt møter, forarbeid, og til slutt grundig utvalg og bilderedigering.

Hvor lenge i forkant bør jeg planlegge å booke en bryllupsfotograf?

Så tidlig som mulig! Særlig om det er en dag i de travle sommer månedene. Er det vinter og høstbryllup dere skal ha er det ofte mange ledige dager. Noen som meg har også lav sesong rabatt slik Katarina og Brage fikk brukt i dette vinterbryllupet like før jul

Hva skjer om bryllupsfotografen blir syk på selve dagen?

Ofte har mange fotografer da en back up plan i form av en kollega. Jeg har aldri måtte ty til min plan, men jeg har en dyktig kollega som jeg kan bruke om det skulle skje.

Selv om jeg skal gifte meg langt unne hovedstaden, kan jeg booke en bryllupsfotograf i Oslo?

Ja! Mange av oss har ikke noe problem med å reise langt. Det er jo dessuten spennende for oss og

Vil en bryllupsplanlegger kunne hjelpe meg med å finne en fotograf?

De fleste bryllupsplanleggere kjenner til mange fotografere og hjelper derfor til med å finne den rette for dere. Som en del av bloggen har jeg intervjuet bryllupsplanlegger Heidi, her forteller hun om jobben sin

Budsjettet til bryllupet strekker ikke til en fotograf. Kan vi få en venn som er hobbyfotograf til å ta bildene?

Det kan dere så absolutt gjøre! Men lurt å også tenke på at et bryllup krever en del erfaring fordi mange viktige ting skjer på veldig kort tid. Les mere her om Hva betaler jeg for egentlig hos en fotograf?

Tips til en hobbyfotograf som vil fotografere et bryllup kan du finne her Tips til å ta gode bryllupsbilder

Drømmer du om et hagebryllup? Bli med ut til en frodig hage på Nesodden

Planlegger du å gifte deg i Rådhuset i Oslo? Ta en kikk her Gifte seg rådhuset oslo

Ønsker du deg en vielse utendørs? Se Maia og Marie gifte seg ute i Torshov parken!