B
loading...
Så hyggelig at du har tatt turen inn hit

Hei!

Velkommen inn i min bryllupsverden

Bilder er minner fryst for evig i tid. Glede, gjensyn, overaskelse, intimitet, latter. Bryllupsdagen er en fullpakket og følelsesladet dag! Går du med gifteplaner og er nysgjerrig ? Jeg tar både digitale og analoge bilder, og her finner du info, gallerier og priser
Lang erfaring og bakgrunn fra kunstfotografi

Litt om hvordan jeg jobber

bryllupsfotografering fra botanisk hage i oslo

En analog og digital bryllupsfotograf i Oslo

Selv om jeg hovedsakelig jobber som bryllupsfotograf i Oslo, tar jeg også oppdrag rundt i landet. Tilnærmingen min er ofte litt nostalgisk, og jeg finner inspirasjon i lys og skygger, skog og enger, og gammel film noir. Jeg tenker at bildene de skal være vakre og morsomme minner fra en følelsesladet dag i lang tid fremover. Det finnes mange flotte steder i Oslo området som passer til bryllupsfotografering. Regner det, kjenner jeg til flere steder inne, samt at jeg også har et lite stemningsfullt hjemmestudio.

20 år bak kamera og hekta på bryllup

Å gifte seg er en helt spesiell anledning, og som fotograf ser jeg på hvert bryllup som en egen historie! Likeså blir jeg berørt og fortsatt kan tårer trille under vielsen bak kameraet. Det er meningsfullt å få lov til å fange en så viktig og lykkelig dag. 

Digitale og analoge bryllupsbilder med sjel

Noe som gjør at jeg kanskje skiller meg litt ut fra alle de andre dyktige bryllupsfotografene er at jeg jobber både digitalt og analogt. I tillegg til å alltid ta digitale bilder tar jeg også nesten alltid analoge –  på en rekke ulike og spennende filmtyper og formater som du kan velge i.

… med fokus på nærhet og romantikk 

Ja romantikk, ja! Det er jo den og dere som er i fokus. Romantisk portrettfotografering av brudeparet er det jeg spesialiserer meg mest på. På en heseblesende dag som går fort med mange gjester å hilse på kan selve portrettfotograferingen være et fint og nødvendig avbrekk. Det er en intim og litt roligere tid.

Med dere to

Og det er denne nærheten jeg ønsker å fange. Uten blits, med naturlig, enkelt og varmt lys. Spontant. På film og digitalt. Dere to.

Ønsker du noe mere/annet? Send meg gjerne en mail og hør!

Mine priser

Bryllupsgallerier

Et utvalg bryllup.

Tord og Fay

Camilla og Espen

Martina og Øyvind

Katarina og Brage

Susanne og Erik

Paolo og Sukayna

*Birtebeephotography* Bryllupsfotograf i Oslo  *Analoge og  digitale bilder* Polaroid studio*

Litt om meg

Hvem er jeg?

Jeg heter Birte (men blir ofte kalt Bee) og er en 39 år gammel portrett- og bryllupsfotograf i Oslo. Lidenskapen min for fotografi blusset opp for 19 år siden under den røde lampen på mørkerommet. Aller først førte den meg til Oslo Fotokunstskole og deretter til Kunsthøgskolen i Bergen, hvor jeg tok en bachelor i kunstfotografi. Etter det bodde jeg noen år i California, før jeg landet for godt her i Gamlebyen i Oslo.

Mine lidenskaper

Jeg elsker lavalamper, Seinfeld-episoder, vintage kjoler, snøfall og turer i den blå time. Og ikke minst det å fotografere, som byr på så mange fine møter, latter, opplevelser og kreative utfordringer. Og så må jeg ærlig innrømme at det å se et bilde komme til liv, enten i Photoshop, på instant-film, eller inne på mørkerommet fortsatt gir meg en lykkefølelse.

Sammarbeidspartner

For lengre bryllupsjobber samarbeider jeg ofte med min gode venn og kollega, dyktige Hans Dalane Hval. Han er veldig god på reportage bilder, og sammen utgjør vi en god duo som utfyller hverandre for lengre jobber! Sjekk gjerne ut siden hans https://hvalbryllup.no

Analog spesialisering

Har du et instant og litt alternativt hjerte, og vil se flere av mine portretter, ta gjerne en kikk her Polaroid

bilde av en bryllupsfotograf i Oslo som holder et kamera

Litt info bryllupsfotografering

brud klemmer brudgom i skogen og poserer for bryllupsfotografen
gjest i bryllup løper
brudgom blir rørt under en vielse i rådhuset, brud ser på han og smiler

Det er fortsatt populært å gifte seg

Selv om det var en det var en naturlig nedgang under covid. Tusenvis av turtelduer forlover seg vår, sommer, vinter og høst. Sikkert flere i dag, og kanskje også akkurat nå.

Visste du at rundt 20 000 av de ender opp med å gifte seg i Norge hvert år?

Og til det trengs det mange fotografer! Å være bryllupsfotograf er en spesiell jobb fordi du kommer nære på mennesker som ellers ville vært helt fremmede.

Tett på bak kamera

For en dag fanger du tårer, forventinger, stress, og glede. Familier forenes og blir en del av hverandre. Venner og bekjente kommer sammen, noen av de har kanskje reist langt.

Dessuten et bryllup er heller ikke et ordentlig bryllup uten at uforutsette ting skjer, og det er du også med på.

For eksempel kanskje kommer ikke taxien til helt avtalt tid, småbarn krever sitt eller bruden blir forsinket ut av frisør. Med på alt dette er ofte fotografen.

Studere stedet, været, blomstene og gjestene

Så må en like kunsten å observere omgivelsene, klær, kroppsspråk og folk.

Jeg synes det er så fint å iaktta hvordan vi mennesker skaper våre egne unike bånd og knytter oss til hverandre.

Hvor godt det for oss å dele hengivenhet når vi gir og får bekreftelse. I tillegg til hvordan vi utrykker oss i form av klær, blomster og sko. Men også kjærlighetens pris når savnet etter en som har gått bort er stort på bryllupsdagen. Livet er fylt av så mange kontraster, opp og nedturer, å få fotografere nærhet og relasjoner mellom oss er givende. Det tror jeg mange bryllupsfotografer vil si seg enig i


Noen spørsmål og svar

Hva betaler jeg egentlig for når jeg bestiller bryllupsfotograf?

Kostnader knyttet opp til bryllup kan variere en del, også mellom ulike fotografer. Det finnes mange ulike fotografer å velge mellom, derfor er det viktig å finne en som passer til deres behov. For det første dere skal betale for erfaring. For det andre betaler dere også for “state of the art” tipp topp fotografisk utsyr, samt møter, forarbeid, og til slutt grundig utvalg og bilderedigering.

Hvor lenge i forkant bør jeg planlegge å booke en bryllupsfotograf?

Så tidlig som mulig! Særlig om det er en dag i de travle sommer månedene. Er det vinter og høstbryllup dere skal ha er det ofte mange ledige dager.

Hva skjer om bryllupsfotografen blir syk på selve dagen?

Ofte har mange fotografer da en back up plan i form av en kollega. Jeg har aldri måtte ty til min plan, men jeg har en dyktig kollega som jeg kan bruke om det skulle skje.

Selv om jeg skal gifte meg langt unne hovedstaden, kan jeg booke en bryllupsfotograf i Oslo?

Ja! Mange av oss har ikke noe problem med å reise langt. Det er jo dessuten spennende for oss og

Vil en bryllupsplanlegger kunne hjelpe meg med å finne en fotograf?

De fleste bryllupsplanleggere kjenner til mange fotografere og hjelper derfor til med å finne den rette for dere

Budsjettet til bryllupet strekker ikke til en fotograf. Kan vi få en venn som er hobbyfotograf til å ta bildene?

Det kan dere så absolutt gjøre! Men lurt å også tenke på at et bryllup krever en del erfaring fordi mange viktige ting skjer på veldig kort tid. Les mere her om Hva betaler jeg for egentlig hos en fotograf?

Tips til en hobbyfotograf som vil fotografere et bryllup kan du finne her Tips til å ta gode bryllupsbilder

Mine topp 5 steder i Oslo for bryllupsfotografering

Botanisk hage

Det er ikke uvanlig å se en fotograf og et brudepar på vandring i Botanisk hage på Tøyen.

 

Her finnes det et mangfold av ulike fargerike bakgrunner, trær og eksotiske planter som passer til bryllupsfotografering.

 

Du har også innendørs muligheter med tropiske palmer og kaktuser. Den botaniske hagen er et flott sted – uansett årstid! Bare husk at du må be din bryllupsfotograf søke i forkant.

bryllupsbilde av to som har giftet seg

Maridalen

De fleste bryllupsfotografer i Oslo kjenner Maridalen. Det er en perle for fotografering. Skal du ha et bybryllup, men ønsker landlige bilder, trenger du ikke dra langt. I Maridalen føles det som Oslo er mange timer unna.

 

Her finnes historiske ruiner, røde gårder, vakker skog, en gammel kirke, enger og store, sjelfulle trær!

 

Det er et vakkert sted, både på dagtid, i solnedgang og i den blå timen.

bryllupsfotografi fra Oslo

Operaen

Operaen i  Bjørvika er et annet spektakulert sted midt i smørøyet! Bygget minner meg både om en isbre og en pyramide. Taket er stort, luftig, hvitt og blått med mange ikoniske bybakgrunnsmotiver: mot Munch, Deichman eller mot Oslofjorden.

 

Er du der litt senere på dagen, kan du se solen reflekteres i vannet – eller lyse paret opp bakfra eller ovenfra.

 

Også inne i Operaen er det fint. Her må du også be din bryllupsfotograf søke først, og det lurt å sjekke programmet den dagen. Prøv å unngå pausen i en forestilling.

bryllupsfotograf i oslo fanger forelsket par

Akershus festning

WOW! Det var det jeg tenkte da jeg fotograferte her for første gang. Lyset, stedet og utsikten var så vakker like før solen gikk ned.

 

Siden festningen ligger høyt oppe, kan en skape en blå og enkel himmel som bakgrunn. Det gir en dramatisk og filmatisk følelse at det bare er de to, brudeparet, i hele verden!

 

I tillegg ser du ned på byen, fjorden og Rådhuset (der du kanskje akkurat ble viet).

Brudgom kysser sin brud på pannen foran en blå himmel

Rådhuset

Dette er mitt favorittsted for bryllupsfotografering innendørs. Det som er så flott med Rådhuset, er at det ikke spiller noen rolle hva slags (u)vær som herjer utenfor.

 

 

Rådhuset har nydelige store, kongelige saler, med malerier og overdådige tapeter.

 

Det eneste problemet er at det i helgene er vielser litt på løpende bånd. Og en må være forberedt på å posere foran turister. Men nesten enhver bryllupsfotograf i Oslo har etter hvert knipset mange bryllup der, og de er derfor raske og kjenner stedet godt.

bryllupsfotograf i oslo tar bilde av par som holder hender