B
loading...

Hei! Velkommen inn i min bryllupsverden.

Går du med gifteplaner og er litt nysgjerrig? Her finner du info om hvordan jeg jobber, gallerier og priser.
bryllupsfotograf Oslo fanger brud med blomster i håret

En litt nostalgisk tilnærming

Selv om jeg primært jobber som bryllupsfotograf i Oslo, tar jeg også oppdrag rundt i landet. Det å gifte seg er en spesiell anledning og som fotograf ser jeg på hvert bryllup som en egen historie. Jeg føler meg alltid beæret over å få mulighet til å fortelle den gjennom min linse! Jeg holder til på Galgeberg i Oslo, og kjenner flere steder rundt i byen som er perfekte til bryllupsbilder. Både sentralt og like utenfor. Regner det, finnes det også flere fine steder inne, i tillegg til at jeg også har et lite hjemmestudio. Om tilnærmingen min vil jeg si at jeg er påvirket av nostalgi og gammel film noir. Jeg tenker at bildene skal være vakre minner om en viktig dag i lang tid fremover. Dere får alltid et sett sort/hvitt og et sett fargebilder.

… med fokus på romantikk 

Ja romantikk, ja! Det er den og dere to som er i fokus. Etter mange år med bryllup spesialiserer jeg meg nå mest på portrettfotografering av brudeparet, noen ganger digitalt, og andre ganger med analog film. I en digital verden kommer fotografisk film med en helt egen sjel og dybde. Velger dere derimot digitale bilder, er det også mulig å oppnå litt av den «looken». Da redigerer jeg ofte bildene på en filmaktig og «soft» måte. Jeg bruker aldri vannmerker.

… og nærhet

På en heseblesende dag som går vanvittig fort med så mange gjester å hilse på, kan selve portrettfotograferingen være et fint avbrekk. Det er en intim og litt roligere tid hvor det endelig kan være bare dere to som er sammen. Og det er denne nærheten jeg ønsker å fange. Uten blits, med naturlig, enkelt og varmt lys. Dere to. 

… og litt humor 

Har du ikke vært profesjonell modell før og synes det er kleint? Det skjønner jeg godt! Derfor prøver jeg å alltid ha en avslappet og humoristisk tone gjennom shooten. Det skal være en hyggelig opplevelse og trenger overhodet ikke være høytidelig.

… og tid

Siden bakgrunnen min er fra kunstfotografi, har jeg erfaring med å jobbe tematisert. Jeg legger mye tid i planleggingen, og har fokus på kvalitet fremfor kvantitet. På den store dagen setter jeg av så mye tid vi trenger til fotograferingen. Ofte kommer de beste bildene helt på tampen!

Men jeg kan også være en litt mere instant (!) bryllupsfotograf i Oslo 

Hvis du har lyst på noe helt utenom det vanlige, som en analog print som kan minne litt om et maleri, fremkalt på direkten, tilbyr jeg som den eneste i Norge Polaroid-portretter (format: 20×25 cm) tatt med et profesjonelt storformat-kamera. Disse tar vi i hjemmestudioet mitt. Ønsker du Polaroid-bilder på location, har jeg med mitt rosa SX-70 Polaroid-kamera. Vil du lese om det, trykk her: Sx-70 Siden for storformat Polaroid-portrettene finner du her: Polaroid. Nysgjerrig og vil lese mere om filmen som lages av Polaroid Originals? Trykk her! Polaroid Originals

 

… og være fleksibel

Kikker du igjennom bildene mine og får lyst til å ta bilder i vakkert kveldslys eller under stjernehimmelen, men ønsker ikke å bruke flere timer på bryllupskvelden? Da tilbyr jeg «bryllup pluss», en pakke som inkluderer både forlovelsesfotografering i forkant av bryllupet og portretter på selve dagen. Ønsker du noe helt annet? En film fra vielsen, små Polaroid-bilder eller en større pakke med vielse og fest? Send meg gjerne en mail og spør om tilgjengelighet 🙂 

 

Slik gjør vi det:

 

Før dagen: Dere har søkt rundt etter en bryllupsfotograf i Oslo, og – voilà – valgte meg. Hei! Så utrolig hyggelig! Jeg gleder meg til å bli litt kjent. Det gjør vi i god tid før bryllupet, når vi møtes på en kafé. Da snakker vi om hva dere ønsker og finner fram til visuelle løsninger, steder å ta bilder og legger en reserveplan om det skulle bli dårlig vær. Vi går også igjennom ulike filmtyper / digitale muligheter dere kan velge mellom. Hvis dere ønsker, må dere gjerne ta med moodboards eller inspirasjonsbilder for å vise.

 

På location

Etter at vi har bestemt location, drar vi dit sammen. Eller om dere vil, så drar jeg dit alene. Da testfotograferer jeg og sjekker lysforhold og ulike bakgrunner slik at jeg er tipp topp forberedt. Kort tid før den store dagen drar jeg tilbake dit en gang til. 

 

Dagen: Vi møtes og tar bilder i 1-2 timer.

 

Etter dagen: 3 uker etter dagen blir bildene levert som en egen pakke i posten.

 

Brudebuketter

For dem som vil forevige en blomst fra brudebuketten, tilbyr jeg Polaroid-bilder. Bildene er av høy kvalitet, 20×25 cm, glossy overflate. Farger? Det velger du selv. Ta gjerne en kikk her: Brudebuketter

fotograf Oslo fanger nygift par som holder hender

Bryllup

portrettfotografering av brudeparet
* planlagt og tematisert
* 1-2 timers fotografering
* 15 høyoppløselige farge bilder
* 15 høyoppløselige sort/hvitt bilder
* planleggingsmøte
* prints av bildene 15x15cm

 

*9000kr

*med reportage bilder fra vielse 14000kr

Bryllup + forlovelse

*forlovelsesfotografering
*portrettfotografering på bryllupsdagen
* planlagt og tematisert
* 30 høyoppløselige farge bilder
* 30 høyoppløselige sort/hvitt bilder
* planleggingsmøte
* prints av bildene 15x15cm

 

*13500kr

* kun forlovelse
6500kr

Litt om meg

Jeg heter Birte (men blir ofte kalt Bee) og er en 36 år gammel portrett- og bryllupsfotograf i Oslo. Lidenskapen min for fotografi blusset opp for 16 år siden under den røde lampen på mørkerommet. Først førte den meg til Oslo Fotokunstskole og deretter til Kunsthøgskolen i Bergen, hvor jeg tok en bachelor i kunstfotografi. Etter det bodde jeg noen år i California, før jeg landet for godt her på Galgeberg i Oslo, hvor jeg stortrives. Jeg elsker lavalamper, Seinfeld-episoder, vintage kjoler, snøfall og turer i den blå time. Og ikke minst det å fotografere, som byr på så mange fine møter, latter, opplevelser og kreative utfordringer. Og så må jeg ærlig innrømme at det å se et bilde komme til liv, enten i Photoshop, på instant-film, eller inne på mørkerommet fortsatt gir meg gåsehud!

For lengre bryllupsjobber samarbeider jeg ofte med min gode venn og kollega, dyktige Hans Dalane Hval. Han er veldig god på reportage bilder, og sammen utgjør vi en god duo som utfyller hverandre for lengre jobber! Sjekk gjerne ut siden hans https://hvalbryllup.no

*Birtebeephotography* Bryllupsfotograf i Oslo  *Analoge eller digitale bilder* Polaroid studio*