B
loading...
Så hyggelig at du har tatt turen inn hit

Hei!

Velkommen inn i min bryllupsverden

Bilder er minner fryst for evig i tid. Glede, gjensyn, overaskelse, intimitet, latter. Bryllupsdagen er en fullpakket og følelsesladet dag! Går du med gifteplaner og er nysgjerrig ? Her finner du info om hvordan jeg jobber, gallerier og priser
Lang erfaring og bakgrunn fra kunstfotografi

Litt om hvordan jeg jobber

bryllupsfotografering fra botanisk hage i oslo

En personlig og nostalgisk tilnærming

Selv om jeg hovedsaklig jobber som bryllupsfotograf i Oslo, tar jeg også oppdrag rundt i landet. Å gifte seg er en helt spesiell anledning, og som fotograf ser jeg på hvert bryllup som en egen historie! Stadig fortsatt kan tårer trille under vielsen bak kameraet. Det oppleves alltid stort og ærefullt å få lov til å fange en så viktig dag. 

Erfaring

Med 17 års erfaring og en stor lidenskap for fotografi, kjenner jeg til mange flotte steder i Oslo som passer til bryllupsfotografering. Regner det, kjenner jeg til flere steder inne. I tillegg til at jeg også har et stemningsfullt hjemmestudio. Tilnærmingen min er ofte litt nostalgisk, og jeg finner inspirasjon i lys og skygger, skog og enger, og gammel film noir. Jeg tenker at bildene de skal være vakre og morsomme minner fra en følelsesladet dag i lang tid fremover. 

… med fokus på nærhet og romantikk 

Ja romantikk, ja! Det er jo den og dere som er i fokus. Romantisk portrettfotografering av brudeparet er det jeg spesialiserer meg mest på. Det kan være digitalt eller analogt, og gjerne på polaroid film. På en heseblesende dag som går fort med mange gjester å hilse på, kan selve portrettfotograferingen være et fint og nødvendig avbrekk. Det er en intim og litt roligere tid.

Med dere to

Og det er denne nærheten jeg ønsker å fange. Uten blits, med naturlig, enkelt og varmt lys. Spontant. Dere to.

Ønsker du noe mere/annet? Send meg gjerne en mail og hør!

Mine priser

Bryllupsgallerier

Et utvalg bryllup.

Tord og Fay

Camilla og Espen

Susanne og Erik

Paolo og Sukayna

Martina og Øyvind

*Birtebeephotography* Bryllupsfotograf i Oslo  *Analoge eller digitale bilder* Polaroid studio*

Litt om meg

Hvem er jeg?

Jeg heter Birte (men blir ofte kalt Bee) og er en 38 år gammel portrett- og bryllupsfotograf i Oslo. Lidenskapen min for fotografi blusset opp for 18 år siden under den røde lampen på mørkerommet. Først førte den meg til Oslo Fotokunstskole og deretter til Kunsthøgskolen i Bergen, hvor jeg tok en bachelor i kunstfotografi. Etter det bodde jeg noen år i California, før jeg landet for godt her på Galgeberg i Oslo, hvor jeg stortrives.

Mine lidenskaper

Jeg elsker lavalamper, Seinfeld-episoder, vintage kjoler, snøfall og turer i den blå time. Og ikke minst det å fotografere, som byr på så mange fine møter, latter, opplevelser og kreative utfordringer. Og så må jeg ærlig innrømme at det å se et bilde komme til liv, enten i Photoshop, på instant-film, eller inne på mørkerommet fortsatt gir meg gåsehud!

Sammarbeidspartner

For lengre bryllupsjobber samarbeider jeg ofte med min gode venn og kollega, dyktige Hans Dalane Hval. Han er veldig god på reportage bilder, og sammen utgjør vi en god duo som utfyller hverandre for lengre jobber! Sjekk gjerne ut siden hans https://hvalbryllup.no

Analog spesialisering

Har du et instant og litt alternativt hjerte, og vil se flere av mine portretter, ta gjerne en kikk her Polaroid

bilde av en bryllupsfotograf i Oslo som holder et kamera

Før du booker bryllupsfotograf

Noen raske spørsmål og svar

Hva betaler jeg egentlig for når jeg booker en bryllupsfotograf?

Kostnader knyttet opp til bryllup kan variere en del, også mellom ulike fotografer. Det finnes mange ulike bryllupsfotografer å velge mellom, så det er viktig å finne en som passer til deres behov. Dere skal betale for  solid fotografisk erfaring. Så betaler dere også for “state of the art” tipp topp fotografisk utsyr, samt møter, forarbeid, og til slutt grundig utvalg og bilderedigering.

Hvor lenge i forkant bør jeg booke en bryllupsfotograf?

Så tidlig som mulig! Særlig om det er en dag i de travle sommer månedene. Er det vinter og høstbryllup dere skal ha er det ofte mange ledige dager.

Hva skjer om bryllupsfotografen blir syk på selve dagen?

Ofte har mange fotografer da en back up plan i form av en kollega. Jeg har aldri måtte ty til min plan, men jeg har en dyktig kollega som jeg kan bruke om det skulle skje.

Selv om jeg skal gifte meg langt unne hovedstaden, kan jeg booke en bryllupsfotograf i Oslo?

Ja! Mange av oss har ikke noe problem med å reise langt. Det er jo kjempe spennende for oss og!

Mine topp 5 steder i Oslo for bryllupsfotografering

Botanisk hage

Det er ikke uvanlig å se en fotograf og et brudepar på vandring i Botanisk hage på Tøyen.

 

Her finnes det et mangfold av ulike fargerike bakgrunner, trær og eksotiske planter som passer til bryllupsfotografering.

 

Du har også innendørs muligheter med tropiske palmer og kaktuser. Den botaniske hagen er et flott sted – uansett årstid! Bare husk at du må be din bryllupsfotograf søke i forkant.

bryllupsbilde av to som har giftet seg

Maridalen

De fleste bryllupsfotografer i Oslo kjenner Maridalen. Det er en perle for fotografering. Skal du ha et bybryllup, men ønsker landlige bilder, trenger du ikke dra langt. I Maridalen føles det som Oslo er mange timer unna.

 

Her finnes historiske ruiner, røde gårder, vakker skog, en gammel kirke, enger og store, sjelfulle trær!

 

Det er et vakkert sted, både på dagtid, i solnedgang og i den blå timen.

bryllupsfotografi fra Oslo

Operaen

Operaen i  Bjørvika er et annet spektakulert sted midt i smørøyet! Bygget minner meg både om en isbre og en pyramide. Taket er stort, luftig, hvitt og blått med mange ikoniske bybakgrunnsmotiver: mot Munch, Deichman eller mot Oslofjorden.

 

Er du der litt senere på dagen, kan du se solen reflekteres i vannet – eller lyse paret opp bakfra eller ovenfra.

 

Også inne i Operaen er det fint. Her må du også be din bryllupsfotograf søke først, og det lurt å sjekke programmet den dagen. Prøv å unngå pausen i en forestilling.

bryllupsfotograf i oslo fanger forelsket par

Akershus festning

WOW! Det var det jeg tenkte da jeg fotograferte her for første gang. Lyset, stedet og utsikten var så vakker like før solen gikk ned.

 

Siden festningen ligger høyt oppe, kan en skape en blå og enkel himmel som bakgrunn. Det gir en dramatisk og filmatisk følelse at det bare er de to, brudeparet, i hele verden!

 

I tillegg ser du ned på byen, fjorden og Rådhuset (der du kanskje akkurat ble viet).

Brudgom kysser sin brud på pannen foran en blå himmel

Rådhuset

Dette er mitt favorittsted for bryllupsfotografering innendørs. Det som er så flott med Rådhuset, er at det ikke spiller noen rolle hva slags (u)vær som herjer utenfor.

 

 

Rådhuset har nydelige store, kongelige saler, med malerier og overdådige tapeter.

 

Det eneste problemet er at det i helgene er vielser litt på løpende bånd. Og en må være forberedt på å posere foran turister. Men nesten enhver bryllupsfotograf i Oslo har etter hvert knipset mange bryllup der, og de er derfor raske og kjenner stedet godt.

bryllupsfotograf i oslo tar bilde av par som holder hender