B
loading...
Blått portrett av en Birte Magnussen, en fotograf i Oslo
ung mann ser inn i kamera, tatt av en portrettfotograf i Oslo
bilde av en ung kvinne tatt av en portrettfotograf i Oslo
portrett av en kvinne
sort hvitt bilde av mann tatt av en anbefalt portrettfotograf i Oslo
sort hvitt bilde av kvinne med fiolin, tatt av en anbefalt portrettfotograf i Oslo
sort hvitt bilde av mann tatt av en anbefalt portrettfotograf i Oslo
blått portrettfoto av en ung kvinne i Oslo
portrettfoto av en ung kvinne
rosa portrettfoto av en ung kvinne

Et historisk kamera

Som portrettfotograf i Oslo har jeg gjennom årene plukket opp mange ulike kameraer og trodde jeg hadde prøvd det meste. Helt til jeg i fjor så den magiske filmen the b-sides om Elsa Dorfman på netflix https://www.youtube.com/watch?v=PSOazX_RiO  Da fant jeg en helt ny lidenskap og verden! Nemlig store polaroid-portretter. Å ta slike bilder er en unik og nostalgisk måte å fotografere på som resulterer i analoge bilder av svært høy kvalitet. For å lage bildene kreves det både utstyr, teknikk og erfaring. Aller først må en ha et storformat kamera –  den type kameraer som de brukte for 100 år siden, der fotografen stod under et sort teppe! Kanskje du har sett ett slikt kamera i en historisk film? Videre trengs det en maskin med metall-ruller som etter eksponering forener negativet med kjemikalier. Filmen som benyttes er også ganske spesiell. Den blir nemlig laget for hånd i Nederland.

Hvordan gjør vi det?

Først snakker vi om hva du/dere ønsker som positur og  bakgrunn. Så tar vi noen bilder med mitt digitale kamera og kikker på de sammen. Da for vi en god skisse for selve polaroid-portrettet. Deretter begynner seansen som tar ca. en time per bilde. Etter at bildet er tatt, skal det inn i maskinen med rullene, og da er det bare å vente i spenning. Fem minutter senere: Voila! maskinen piper høyt og vi kan nå ta ut og se på bildet. Det er like spennende og magisk hver gang – selv for meg.

Hva får du?

Jeg har både svart/hvitt og fargefilm og endrer daglig mening  om hvem av de jeg liker best. Du velger hvilken du vil ha. Etter at bildet er ute av maskinen skal det tørke i noen uker hos meg, og imens scanner jeg det slik at du også får en høyoppløselig digital versjon. Testbildene med digitalt kameraet leverers også med pakken. Bildet i seg selv er 20×25 cm – noe som du ser nedenfor er ganske stort sammenlignet med et vanlig polaroid bilde!

Polaroid Priser