B
loading...
orginale verk klare til å henge på en vegg

8x10 polaroid-portretter

Analoge bilder 20x25 cm

Polaroid drømmen som ble til

Leter du etter en portrettfotograf i Oslo for å feire et lite eller stort menneske som du er glad i – eller rett og slett har lyst på et spesielt bilde av deg selv? Velkommen inn til en helt ny portrett-opplevelse der bildet fremkalles foran dine øyne! For meg har det lenge vært en drøm å kunne tilby polaroid -portretter. Her poserer jeg stolt selv foran kameraet.

Jeg håper å kunne dele min kjærlighet for instant-film med deg her!

Selv om vi lever i en digital verden vender mange tilbake til det analoge. Det er noe med det personlige i det som er laget for hånd. Verdien i å kunne ta i noe fysisk, i motsetning til digitale filer. I tråd med hvordan folk poserte hos fotografen for 100 siden, da det å få portrettet sitt tatt var en svært høytidelig prosess, krever også polaroid-bildene litt tid og omsorg – noe man igjen ser på resultatet. Som portrettfotograf i Oslo tilbyr jeg noe helt unikt.

 

Hvert bilde er et eget og unikt verk laget kun for deg. Det finnes ingen kopi. Ingen ting spares heller på når Polaroid Originals i Holland lager selve filmen for hånd.

Et historisk kamera

Det var filmen om storformat polaroid- fotografen Elsa Dorfman The B-sides som fikk meg til å oppdage polaroid- portretter. Da fant jeg en helt ny lidenskap og verden! Å ta slike bilder er en unik og nostalgisk måte å fotografere på som resulterer i analoge bilder av svært høy kvalitet. For å lage bildene trenger en et storformat kamera –  den type kameraer som de brukte for 100 år siden, der fotografen sto under et sort teppe! Kanskje du har sett et slikt kamera i en historisk film? Videre trengs det en maskin med metallruller som etter eksponering forener negativet med kjemikalier. Portrettfotograf i Oslo.

Hvordan gjør vi det?

Først snakker vi om hva du/dere ønsker som positur og  bakgrunn. Så tar vi noen bilder med mitt digitale kamera og kikker på de sammen. Da får vi en god skisse for selve polaroid-portrettet. Deretter begynner seansen som tar ca. en time per bilde. Etter at bildet er tatt, skal det inn i maskinen med rullene, og da er det bare å vente i spenning. Fem minutter senere: Voila! maskinen piper høyt og vi kan nå ta ut og se på bildet. Det er like spennende og magisk hver gang – selv for meg. Jeg er en Portrettfotograf i Oslo.

Hva får du?

Jeg har både svart/hvitt og fargefilm og endrer daglig mening om hvem av de jeg liker best. Du velger hvilken du vil ha. Etter at bildet er ute av maskinen skal det tørke i noen uker hos meg, og imens scanner jeg det slik at du også får en høyoppløselig digital versjon. Bildet i seg selv er 20×25 cm – noe som du nedenfor kan se er ganske stort, sammenlignet med et vanlig polaroid-bilde! Jeg lager også polaroid-bilder ut av blomster og brudebuketter, ta gjerne en kikk på det her om du vil Polaroid-blomster 

bilde av 2 portretter som står på et bord tatt av portrettfotograf i Oslo

Trykk på bilde for visning i

Galleri