B
loading...
orginale verk klare til å henge på en vegg

En portrett-opplevelse

Analoge bilder 20x25 cm

Polaroid drømmen som ble til

Leter du etter en portrettfotograf i Oslo for å feire en konfirmant, et nytt liv i magen, et minne av deg og den du er glad i – eller rett og slett har lyst på et vakkert og spesielt bilde av deg selv? Velkommen inn til en helt ny portrett-opplevelse der bildet fremkalles foran dine øyne! For meg har det lenge vært en drøm å kunne tilby polaroid -portretter. Her poserer jeg stolt selv foran kameraet.

Jeg håper å kunne dele min kjærlighet for instant-film med deg her!

Selv om vi lever i en digital verden vender mange tilbake til det analoge. Det er noe med det personlige og vakre i det som er laget for hånd. Verdien i å kunne ta i noe fysisk, i motsetning til digitale filer. I tråd med hvordan folk poserte hos fotografen for 100 siden, da det å få portrettet sitt tatt var en svært høytidelig prosess, krever også polaroid-bildene litt tid og omsorg – noe man igjen ser på resultatet.

 

Hvert bilde er et eget og unikt verk laget kun for deg. Det finnes ingen kopi. Du trenger ikke styre med en fotobutikk og ingen ting spares heller på når Polaroid Originals i Holland lager selve filmen for hånd.

Et historisk kamera

Som portrettfotograf i Oslo har jeg gjennom årene plukket opp mange kameraer, men aldri prøvd meg på gamle storformater. Helt til jeg i fjor så den magiske filmen the b-sides om storformat polaroid- fotografen Elsa Dorfman. The B-sides  Da fant jeg en helt ny lidenskap og verden! Å ta slike bilder er en unik og nostalgisk måte å fotografere på som resulterer i analoge bilder av svært høy kvalitet. For å lage bildene kreves det både utstyr, teknikk og erfaring. Aller først må en ha et storformat kamera –  den type kameraer som de brukte for 100 år siden, der fotografen sto under et sort teppe! Kanskje du har sett et slikt kamera i en historisk film? Videre trengs det en maskin med metallruller som etter eksponering forener negativet med kjemikalier. Filmen som benyttes er også ganske spesiell. Den blir nemlig laget for hånd i Holland.

Hvordan gjør vi det?

Først snakker vi om hva du/dere ønsker som positur og  bakgrunn. Så tar vi noen bilder med mitt digitale kamera og kikker på de sammen. Da får vi en god skisse for selve polaroid-portrettet. Deretter begynner seansen som tar ca. en time per bilde. Etter at bildet er tatt, skal det inn i maskinen med rullene, og da er det bare å vente i spenning. Fem minutter senere: Voila! maskinen piper høyt og vi kan nå ta ut og se på bildet. Det er like spennende og magisk hver gang – selv for meg.

Hva får du?

Jeg har både svart/hvitt og fargefilm og endrer daglig mening om hvem av de jeg liker best. Du velger hvilken du vil ha. Etter at bildet er ute av maskinen skal det tørke i noen uker hos meg, og imens scanner jeg det slik at du også får en høyoppløselig digital versjon. Bildet i seg selv er 20×25 cm – noe som du nedenfor kan se er ganske stort, sammenlignet med et vanlig polaroid-bilde! Jeg lager også polaroid-bilder ut av blomster og brudebuketter, ta gjerne en kikk på det her om du vil Polaroid-blomster 

bilde av 2 portretter som står på et bord tatt av portrettfotograf i Oslo

Galleri

Trykk på bilde for galleri visning
Trykk på bilde for visning i

Galleri