B
loading...

Forlovelsesfotografering og kjærestefotografering er alltid utrolig hyggelig å få lov til å være med på. Enten det er for å feire en forlovelse, et årstall, mange minner sammen, eller som en del av årets julegaver, er det å fange litt hverdags romantikk noe av det fineste jeg vet! Da trenger en ikke å tenke på gjester, taler, dårlig vær og vi har alltid god til til å skape noe virkelig vakkert. Under her først fra en sen høstkveld på Vålerenga.

forlovelsesfotografering fra høst i Oslo. Par klemmer
forlovelsesfotografering fra en høstkveld i Oslo. Par kysser
forlovelsesfotografering fra en høstkveld i Oslo. Par kysser
forlovelsesfotografering fra en park i Oslo. Mann og kvinne ser på hverandre
forlovelsesfotografering fra høst i Oslo. Mann klemmer kvinne

Instant Love!

Romance på polaroid-film

En trenger ikke å være forlovet for å ta romantiske bilder. Det kan være en fin mulighet til å markere en milepæl. Dere velger selv hva slags look dere har innenfor den instant-rammen. Øystein og Kari ville ha en grønn bakgrunn, og hadde i utgangspunktet kun tenkt ett bilde med fargefilm, men bestemte seg etter hvert for å prøve et sort/hvitt også. Og det endte selvsagt opp som favoritten

Portrettfotograf Oslo fotograferer et ungt par
En spesiell prosess

Å drive med storformat polaroid-fotografering kan være en krevende og sakte prosess, både for fotograf og for sitter. Men igjen så sinnssykt gøy når en blir fornøyd med resultatet. Som vist nedenfor, tar jeg hele tiden under seansen bilder med mobilkameraet mitt – direkte på glassplaten bak linsen, slik at dere kan se hvordan det kom til å bli.

Overraskelsen!

Med storformat polaroid-bilder er utfallet aldri 100 prosent forutsigbart. Noe som igjen gjør hvert bilde så spesielt. Flere ting spiller inn, som hvor rene rullene er, hvor høy temperaturen i rommet er, og hvor gammel filmen er. Noen ganger har fargefilmen en gyllen og rødlig tone. Sort/hvitt-bildene kommer ut av maskinen blålig sort, men endrer seg til en mere sepia sort/hvitt etter hvert. Noen ganger kan det også komme små prikker, stjerner og linjer fra kjemikaliene og støv når negativ og positiv forenes i rullemaskinen. Dette er det mindre av om en først vasker rullene. Noen liker å se rullene på bildet, liker det uventede og det uperfekte. Andre vil at rullene skal vaskes. Jeg personlig elsker når rullene, støv og kjemi maler bildet. Det er det som gjør denne type fotografering så unik.

fotograf Oslo tar bilde av et ung par på sort hvitt film

Om du vil lese mere om den unike polaroidfotograferingen ta gjerne en kikk her Polaroid

*Birtebeephotography*Forlovelsesfotografering*